NetworX - NX-7002 VS Hometexten - Technische nota

NX-7002 VS Hometexten

Met de NX-7002(N) is het mogelijk om sms’en (hometexten) te ontvangen/versturen, dit is mogelijk vanaf versie 5.00. Hieronder volgt, stap voor stap, hoe men dit moet programmeren.
  1. De NX-7002(N) bekabelen (POS, COM, DATA + de batterijklemmen), de audio tap aansluiten en de SIM-kaart correct in de module plaatsen.
  2. Plaats het systeem onder spanning en wacht 1 minuut.
  3. Ga even in en uit programmatie en bekijk het logboek als module 78 wel degelijk is geregistreerd.
  4. Ga vervolgens in de programmatie van module 78.
  5. Adres 169: pincode van de SIM-kaart (indien de pincode is uitgeschakeld, dan dient dit adres niet ingevuld te worden).
  6. Sluit de programmatie terug af, en wacht opnieuw 1 minuut.
  7. Nu kan men de rest van de programmatie uitvoeren, hier wordt uitgelegd hoe men sms’en verstuurt en ontvangt naar 1 mobiele telefoon zonder een wachtwoord te gebruiken:
    1. Ga in de programmatie van module 78
    2. Adres 1: 16 (hometext functie)
    3. Adres 4: selecteer welke gebeurtenissen er moeten worden doorgestuurd per partitie
    4. Adres 200 segment 2: 1 & 2 moeten actief zijn.
    5. Adres 227: 1
    6. Adres 232: 0444 12 34 56 (telefoonnummer waarnaar de sms’en moeten worden gestuurd)
    7. Adres 264: nla (de taal van de sms’en die moeten worden doorgestuurd)
Met de NX-7002(N) kan men een SMS sturen “schakel uitgang 1-2” om 2 verschillende relais te sturen. Worden de relais op de NX-8V2 gebruikt, dan moet men event 49-50 programmeren. Worden de relais van de NX-507/NX-508 gebruikt, dan moet men event 46-47 programmeren.