NetworX - Bekabelde branddetector op een NX-10 centrale

Via deze technische nota willen wij u op de hoogte brengen hoe u correct een bekabelde branddetector op een sokkel met relais (bvb.: KZ705R) aansluit en programmeert op een NX-10 centrale.

Via deze programmatie maakt men gebruik van de “Brand” knop op het klavier om de branddetector te resetten. Als u op de brandknop drukt, wordt de relais waarmee de detector is gevoed, geopend voor 2 seconden, dit om de detector te kunnen resetten.

Onderstaande schema verduidelijkt de aansluitingen en verder vind u er de programmatie.

Programmatie:

Module 0:
                  Adres 23       Segment 1: 6 (Brandknop activeren op de klavieren van Partitie 1)
                  Adres 47       Segment 1: 12 (handmatig brandalarm)
                                        Segment 2: 2 (schakeltijd)

Met deze configuratie kan men nu bekabelde branddetectoren aansluiten op een NX-10 en resetten met de brand-toets op het klavier. Om de brandmelding weg te krijgen op het klavier moet men nog steeds via het gebruikersmenu “reset brand” activeren en de gebruikersmenu terug verlaten.

Bij verdere vragen omtrent dit product, aarzel niet om contact met ons op te nemen.