Teletek - Verschillende centrales/herhaalborden koppelen met elkaar - Technische nota

Teletek - Verschillende centrales/herhaalborden koppelen met elkaar - Technische nota

Stap 1: zorg er eerst voor een correcte aansluiting tussen centrale(s) en herhaalbord(en)

Nota 1: de netwerkkaart (RNC TELETEK) is optioneel voor de IRIS en SIMPO brandcentrale.
Nota 2: kies voor een gesloten/redundant netwerk om zo weinig mogelijk te verliezen in geval van één kabelbreuk.
Nota 3: wanneer de verschillende panelen niet zichtbaar zijn, kan het helpen van het volledige systeem opnieuw op te starten.

Stap 2: zorg ervoor dat ieder element een uniek nummer heeft, netwerk en redundantie aan staat

Simpo centrale

1. Log in als installateur (3333)
  2. Menu 10: netwerk
  3. Menu 10.1: netwerk instellen
    1. Paneel nummer: gebruik ↑ en ↓ om het nummer te verhogen en te verlagen
    2. Druk op zodat u de naam kunt wijzigen, gebruik hiervoor de pijltjestoetsen.
    3. Redundantie: aan (druk op 1 om te wisselen tussen aan/uit)
    4. Netwerk inschakelen (druk op 4 om te wisselen tussen ingesch/uitgesch)
    5. Bevestig de configuratie met de enter toets V
  4. Gebruik X om terug te keren naar het hoofdscherm

Iris centrale

1. Klik op “toegang 1” vanuit het hoofdscherm
  2. 3333 + ok
  3. Systeem → programmeren → paneel → netwerk → netwerk instellen
  4. Naam: klik op het invulveld en vul de gewenste naam in
  5. Paneel nummer: klik op het invulveld en vul het gewenste nummer in
  6. Netwerk status: klik om te wisselen tussen uitgesch en ingesch, kies voor ingesch
  7. Netwerk type: klik om te wisselen tussen LAN en REDUNDANT, kies voor REDUNDANT
  8. Klik op meer
  9. Redundantie: klik om te wisselen tussen UIT en AAN, kies voor AAN
  10. Klik op menu om terug te gaan naar het hoofdscherm

Herhaalbord

1. Log in als installateur (3333)
  2. Menu 3: netwerk
  3. Menu 3.1: waarden
    1. Paneel nummer: gebruik ↑ en ↓ om het nummer te verhogen en te verlagen
    2. Druk op zodat u de naam kunt wijzigen, gebruik hiervoor de pijltjestoetsen.
    3. Redundantie: aan (druk op 1 om te wisselen tussen aan/uit)
    4. Netwerk inschakelen (druk op 4 om te wisselen tussen ingesch/uitgesch)
    5. Bevestig de configuratie met de enter toets V

Stap 3: voeg de panelen toe aan het netwerk

Simpo centrale

1. Log in als installateur (3333)
  2. Menu 10: netwerk
  3. Menu 10.2: Panelen
    1. gebruik en ↓ om naar het paneel te gaan waar “nieuw” staat en gebruik de toets 3 om te bewaren. Herhaal deze handeling voor alle panelen waar “nieuw” achter staat.

1. Wanneer een bewaard paneel geselecteerd is en u de op “enter” toets drukt, kunt u de instellingen aanpassen. Meestal worden “berichten en commando’s” van alle panelen ontvangen en verstuurd. Gebruik toets 1

Iris centrale

1. Klik op “toegang 1” vanuit het hoofdscherm
  2. Geef de installateurscode in: 3333 + ok
  3. Systeem → programmeren → paneel → netwerk → panelen
  4. Gebruik de pijlen en om de online panelen te doorlopen. Druk op “ADD” bij paneel status om het toe te voegen aan het netwerk.
  5. Activeer indien gewenst het ontvangen en/of verzenden van berichten en commando’s.
  6. Gebruik de menu-knop om terug te keren naar het hoofdscherm.

Herhaalbord

1. Log in als installateur (3333)
  2. Menu 3: netwerk
  3. Menu 3.2: panelen
    1. gebruik en om naar het paneel te gaan waar “nieuw” staat en gebruik de toets 3 om te bewaren. Herhaal deze handeling voor alle panelen waar “nieuw” achter staat.

1. Wanneer een bewaard paneel geselecteerd is en u de op “enter” toets drukt, kunt u de instellingen aanpassen. Meestal worden “berichten en commando’s” van alle panelen ontvangen en verstuurd. Gebruik toets 1