Caddx - NXConnect Stappenplan configureren van NetworXConnect

Caddx - NXConnect Stappenplan configureren van NetworXConnect

NXConnect Stappenplan

Via onderstaande stappen wordt men eenvoudig op weg gezet om een NetworXConnect te configureren.

1) Stap 1: Alles correct aansluiten (zie handleiding pagina 16, 17, 18)

a. Alle beschikbare zones correct aansluiten en/of afsluiten

a) Dubbel weersstand configuratie (3.3k, 4.1k, 4.7k)

b. 3.3k weerstand over de BELL+ / BELL – klemmen

c. NXG bus (4 draden):

a) Bus terminologie, RS-485 afsluiting
                  1. Bus bekabeling:
                  Plaats TERM jumpers op:
                  centrale EN de verste module
                  2. Ster bekabeling:
                  Plaats TERM jumpers op de centrale en op de verste module per lijn

d. NX bus (3 draden):

a) Modules adresseren via DIP switches (NX-216, NX-507,…)

e. Antennes aansluiten indien nodig (zie handleiding pagina 24, 25)

f. Netspanning aansluiten

g. Batterij aansluiten

h. Netwerk aansluiten

2) Stap 2: Bus initialiseren (zie handleiding pagina 28)

a. Stel de module nummer is op alle NX-modules

Vb. *94 voor het instellen van het klavier nummer op een NX-148

b. Learn knop: alles initialiseren, zowel NX als NXG bus !

a) Druk 3 seconden op de “LEARN” knop
                  1. Alle NXG modules krijg automatisch een module nummer toegewezen

3) Stap 3: Connectie maken met de DLX900 (zie handleiding pagina 34 + vanaf versie 5.15.x, www.lobeco.be)

a. DLX900 info

a) Username : caddx
            b) Pasword : 1234

b. Verbind de PC in hetzelfde intern netwerk als de centrale

c. Maak een nieuwe klant aan via DLX900 software (opstarten als administrator!)

d. Vul het klantennummer in + type centrale

e. Vul de ontbrekende gegevens in en zoek het systeem in het netwerk

f. Selecteer het gewenste serienummer / IP adres

g. Maak verbinding via het gevonden serienummer en IP adres

4) Stap 4: Verbinding maken + updaten via de DLX900 software

Lezen = Van Centrale naar PC
Schrijven = Van PC naar Centrale

a. Verbinding maken

b. Alles lezen

c. Update de centrales en/of modules indien nodig

Update Centrale:

Update modules / klavieren

5) Stap 5: Configureren het systeem via de DLX900 software

Minimum onderstaande instellingen overlopen:

a) Kiezer (zie handleiding pagina 123, 124, 125, 126)

Verander zeker de downloadcode!
            Deze code is een extra beveiliging tussen de centrale en de DLX900

b) Gebruikers (zie handleiding pagina 102, 103)

-> eventueel ook Partitie groepen
            1. Verander zeker de installateurs code, voorbeeld:

2. Activeer onderstaande optie indien een code verschillende partities afzonderlijk mag in/uit schakelen.

c) Systeem (zie handleiding pagina 89, 90, 91)

d) Zones (zie handleiding pagina 50, 51, 52, 104, 105)

1. -> eventueel ook Partitie groepen

e) Partities (zie handleiding pagina 110, 111, 112)

1. Overloop minimaal onderstaande opties:

f) Kanalen

1. -> Eventueel ook gebeurtenissenlijsten

g) UltraSync (zie handleiding pagina 126, 127, 128)

1. Verander zeker de Web Acces Passcode, voorbeeld:
            Deze code is een extra beveilig voor connectie vanop afstand (UltraSync + APP & DLX900)

h) Modules -> alle beschikbare module overlopen en programmeren

i) Alles oversturen !!!

6) Stap 6: extra’s:

a. Camera’s toevoegen -> maak gebruik van de webbrowser

b. Draadloze elementen toevoegen -> maak gebruik van de webbrowser

7) Stap 7: Activeer het Serie nummer in de UltraSync webportal

a. Log in via https://webportal.ultra-sync.com/

b. Maak een nieuwe “Site” en vul alle gegevens correct in

a) Hieronder een voorbeeld

8) Stap 8: UltraSync+ APP

a. Download de APP UltraSync + (IOS & Android)

b. Maak een nieuw klant aan:

Naam alarmsysteem : vrij te kiezen (Bv. Voornaam eindklant)
Beschrijving : vrij te kiezen (Bv. Familienaam eindklant)
Serienummer : vind je terug onder stap 3
Web Access Passcode: vind men terug onder stap 5, g. - UltraSync
Gebruikersnaam: vind men terug onder stap 5, b. - gebruikers
PIN : vind men terug onder stap 5, c. - gebruikers
Eventueel kunnen de melding services geactiveerd worden

9) Stap 9: Uitleg gebruiker

a. Via NXG-1820 (zie handleiding pagina 30, 31, 32)

b. UltraSync+ APP (zie handleiding pagina 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45)