Ksenia - Porta 4.0 versie 1.2 programmeren

Ksenia Lares 4.0
Programmeren Porta 4.0

Versie 1.2

Instellen en programmeren van de Porta 4.0

In dit document staat beschreven wat er mogelijk is met de Porta 4.0 en hoe de Porta 4.0 geprogrammeerd kan worden. Er kan op de Lares 4.0 centrales één Porta 4.0 aangesloten
worden.

Met de Porta 4.0 kan op eenvoudige wijze een koppeling tussen de Lares 4.0 en KNX gemaakt worden.

De volgende commando’s kunnen gegeven worden :
  1. In/uitschakelen partities
  2. Activeren van scenario’s
  3. Blokkeren/deblokkeren zones
  4. Aan/uitzetten uitgangen
De volgende status meldingen:
  1. Status van de zones
  2. Status van de partities
  3. Status van de uitgangen

Aansluitschema

Verbinding van Lares naar Porta 4.0 gaat via Ethernet poort. De Porta 4.0 kan gevoed worden via PoE of 12 Vdc vanuit de Lares 4.0 via de voedingklemmen.

Programmeren

Selecteer IP-apparaten en selecteer porta 4.0. In het scherm zal de aangesloten Porta 4.0 zichtbaar worden.
Selecteer om de Porta 4.0 te activeren op het systeem.
De Porta 4.0 zal nu weergegeven worden met een
Het Mac adres van de Module wordt weergegeven
Selecteer om de Porta 4.0 van de laatste versie te voorzien.

Omschrijving :                           Hier kan de Porta 4.0 een naam krijgen
Mac. Adres :                               Het gevonden mac. adres van de Porta 4.0
Actie toegestaan met pin :       Acties welke een Pin-code nodig hebben kunnen uitgevoerd worden
Activeer supervisie:                  De ethernet verbinding wordt bewaakt.
DHCP:                                        DHCP of een vast IP-adres kan ingesteld worden

Hiermee staat het IP-adres van de Porta 4.0.
Als de Lares 4.0 geprogrammeerd wordt via het IP-adres (dus niet via SecureWeb) dan kan bij het aanklikken van dit IP-adres alle communicatie van de Porta 4.0 met KNX bekeken worden.
Ook in het logboek wordt de commando’s van KNX vastgelegd.

Het programmeren van de KNX-codes

Klik op Konnex om de commando codes te programmeren.

Het menu opent als volgt :

Bij het klikken op de  komt de selectie naar voren.

Vul hier het KNX adres in voor de Porta 4.0.
Bij selectie van Partitie komt het volgende scherm:

Voer de KNX-code als volgt in: bijv. 1/1/3 en klik daarna op de “+”.
Meerdere KNX-codes kunnen geplaatst worden. Ook kan bepaalt worden of een 0 of een 1 gestuurd wordt.
Commando’s :
  1. Inschakelen zonder vertraging
  2. Inschakelen met vertraging
  3. Uitschakelen
Status : IN vertraagd, IN direct, alarm, sabotage

Selectie Scenario’s

Selectie Zones

Selectie Uitgangen